Yaşam

Ailenizle İzleyebileceğiniz, Kalbinize Dokunacak Muhteşem Ötesi Filmleri

Aile bağlarınızı güçlendirecek, gözlerinizi yaşartacak, kalbinize dokunacak harika sinemaların bir listesini hazırladık. İster battaniyenizi alıp koltuğa oturun, ister patlamış mısırınızı hazırlayıp sevdiklerinizle bir araya gelin, bu liste ailece izlerken duygusal anlar yaşayabileceğiniz, hazine değerindeki sinemalardan oluşuyor. Bu kadar izleme yeter! ?

Kaynak:Filmlerle ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

25. Yazın Kralları, 2013

IMDb: 7.1

Özet : Büyüyen Joe Toy, bekar babasına ve babasının hayatına müdahalesine kızgındır. Özgürlüğünü ilan eden Joe, en yakın arkadaşı Patrick ve tuhaf bir çocuk olan Biaggio ile birlikte ormana kaçar. Oraya konut yapacaklarını, sorumluluklarından ve ailelerinden uzaklaşacaklarını belirtiyorlar. Derme çatma evleri biten üç genç adam artık kendi hayatlarının efendisidir.

Oyuncular: Nick Robinson, Gabriel Basso, Moises Arias

Müdür: Jordan Vogt-Roberts

24. Steve Zissou’yla Suda Yaşam, 2004

IMDb: 7.2

Özet : Steve Zissou, belgeseller çekmek için dünyayı dolaşan efsanevi bir su altı kaşifidir. En yakın arkadaşı ve iş ortağı yırtıcı bir köpekbalığı tarafından öldürülmekle kalmıyor, aynı zamanda gözden düştüğü yönündeki söylentiler nedeniyle de zor zamanlar geçiriyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir genç ortaya çıkınca kafası daha da karışıyor. Çünkü yardımcı pilot olduğunu söyleyen bu genç adam, Steve’in uzun süredir kayıp olan oğlu olabileceğini savunuyor.

Oyuncular: Bill Murray, Owen Wilson, Anjelica Huston

Müdür: Wes Anderson

23. Şef, 2014

IMDb: 7.3

Özet: Los Angeles’ta bir restoran işleten duygusal bir şefin durumu kötüye gidiyor ve kullanılmış bir karavan alıp onu yolda pişirip satmaya karar veriyor.

Oyuncular: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson

Müdür: Jon Favreau

22. Cha Cha Gerçek Pürüzsüz, 2022

IMDb: 7.3

Özet : 22 yaşındaki Andrew, üniversiteden yeni mezun olmuş, hayatıyla ne yapacağına dair hiçbir fikri yok. New Jersey’deki ailesinin yanına dönen Andrew’un üniversitede öğrendiği tek şey parti yapmaktır. Hiçbir işi ya da yaşam beklentisi olmayan Andrew bir parti düzenlemeye başlar ve bu sırada genç bir anne olan Domino ve onun kızı Lola ile tanışır. Domino ve Lola sayesinde Andrew sonunda istediği geleceği keşfeder.

Oyuncular: Cooper Raiff, Dakota Johnson, Evan Assante

Müdür: Cooper Raiff

21. Yeniden Başlayın, 2013

IMDb: 7.4

Özet : Gretta’nın iniş çıkışlarla dolu hayatı, New York’ta hayallerini gerçekleştirmek isteyen erkek arkadaşından ayrılmasıyla değişir. Burada yalnız kalan Gretta, şansıyla tanıştığı bir yapımcı sayesinde şansını zorlayacak.

Oyuncular: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine

Müdür: John Carney

20. Fıstık Ezmesi Şahini, 2019

IMDb: 7.6

Özet : Zak, 22 yaşında down sendromlu bir gençtir. En büyük hayali bir gün büyük bir güreşçi olmaktır. Amacına ulaşmak için sonunda bulunduğu huzurevinden kaçar. Tuzlu Su Redneck güreş okuluna girmeye kararlı olan genç adam, kanundan kaçan küçük çaplı haydut Tyler ile tanışır. Tyler, Zak’in arkadaşı ve koçu olacak.

Oyuncular: Zack Gottsagen, Ann Pierce, Dakota Johnson

Müdür: Tyler Nilson, Michael Schwartz

19. Olabildiğince İyi, 1997

IMDb: 7.7

Özet : Takıntılı bir kişilik olan Melvin, bir aşk yazarıdır ve her gün kahvaltısını büyük bir özenle aynı katta yapar, orada çalışan Carol ise ona her gün tahammül eder. Eşcinsel komşusu Simon yetenekli bir ressamdır. Bu üç kişi daha sonra kendilerini birlikte bir maceranın içinde bulurlar.

Oyuncular: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear

Müdür: James L. Brooks

18. Her Şeyin Teorisi, 2014

IMDb: 7.7

Özet : Film, çağdaş bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking’in hayatını konu alıyor. Hawking’in 1965 ortaları ve 1991 yıllarında evlendiği ilk eşi Jane Wilde’a olan ilgisinin anlatıldığı filmde, öğrencilik yıllarında başlayan bağlarına, bilim adına yaptıklarına tanık olacağız. birlikte ALS tanısıyla yaşadıkları şokları anlattı.

Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior

Müdür:James Marsh

17. Vahşi Halkın Avı, 2016

IMDb: 7.8

Özet : Ricky, Yeni Zelanda’nın kırsal kesiminde şefkatli ailesiyle birlikte mutlu bir hayat yaşamaktadır, ancak üvey annesinin ani ölümünün ardından çocuk esirgeme kurumu onu geri almayı düşünür. Hayatından vazgeçmeye hiç niyeti olmayan Ricky, üvey babasıyla birlikte ormanın derinliklerine doğru gerçek bir kaçış yolculuğuna çıkar.

Oyuncular: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata

Müdür: Taika Waititi

16. Sevgi dolu Vincent, 2017

IMDb: 7.8

Özet : Hollandalı ünlü ressam Vincent van Gogh’un ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Postacı Roulin, ressamın kardeşi Theo’ya gönderdiği ancak bulunamayan mektubu teslim etmesi için oğlu Armand’ı Auvers-sur-Oise’a gönderir. Armand bu görevi istemese de kabul edip söz konusu şehri harcadı ancak Theo da vefat ettiğinden mektubu Van Gogh’un doktoruna ve aynı zamanda arkadaşı Dr. Armand, doktoru beklerken kasaba halkından birçok kişiyle tanıştı ve sanatçının sanatının ilham kaynakları ve ölümüne giden süreç hakkında çok şey öğrendi.

Oyuncular: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk

Müdür: DK Welchman, Hugh Welchman

15. Ayın Doğuşu Krallığı, 2012

IMDb: 7.8

Özet : 1965 yazında New England açıklarındaki bir adada geçen hikaye, ilk aşkı ve büyülü bir yazı anlatıyor. 12 yaşında iki erkek çocuk birbirlerine aşık olur ve gizlice vahşi doğaya kaçmayı kabul ederler. Yetkililer onları bulmaya çalışırken güçlü bir fırtına adaya yaklaşır. Huzurlu ada halkının hayatı, kimsenin baş edemeyeceği şekilde alt üst olmuştur.

Oyuncular: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis

Müdür: Wes Anderson

14. Küçük Gün Işığı Güzeli, 2006

IMDb: 7.8

Özet: Ailenin en küçük üyesinin minivanla hayalini gerçekleştirmek için Kaliforniya’ya yola çıkan Hoover ailesinin üç günlük yolculuğu, sürprizlerle ve aile üyelerinin hayal bile edemeyecekleri bir sonla son bulur.

Oyuncular: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear

Müdür: Jonathan Dayton, Valerie Faris

13. Zaman Hakkında, 2013

IMDb: 7.8

Özet : 21 yaşına giren Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğe sahip olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda yolculuk yapma yeteneğine sahiptir ve Tim artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim, geçmişindeki utanç verici anlara döner ve olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre sonra Londra’ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary’ye aşık olur.

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy

Müdür:  Richard  Curtis

12. Kaptan Fantastik, 2016

IMDb: 7.8

Özet : Ben ve Leslie çocuklarını Kuzeybatı Pasifik’te satın aldıkları bir yerde, alışılagelmiş medeniyet kalıplarının dışında, geleneksel eğitim biçimlerinden farklı ve sosyal normlardan uzak bir yerde büyütürler. Ancak Leslie’nin ölümüyle bu cennet düzeni bozuldu.

Oyuncular: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler

Müdür: Matt Ross

11. Sing Caddesi, 2016

IMDb: 7.9

Özet: Oldukça havalı ve sevimli Raphina’nın kalbini kazanmayı amaçlayan 14 yaşındaki Conor, 1980’lerin Dublin’inde müzik yazmaya ve film çekmeye gönül veren birkaç gençten oluşan bir grup kurar.

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy

Müdür: John Carney

10. Harika, 2017

IMDb:7.9

Özet: Auggie, doğuştan yüzü ciddi şekilde deforme olan bir çocuktur ve ailesi onu evde eğitim alarak büyütmüştür, ancak 5. sınıfa başlamadan önce ailesi Auggie’nin okula gitmesi gerektiğine karar verir. Auggie okula başladığında, farklı görünümü nedeniyle diğer öğrenciler tarafından dışlanır ve zorbalığa uğrar, ancak Auggie’nin öğretmeni ve birkaç sınıf arkadaşı ona destek olur ve okula kabul edilmesine yardımcı olur. Bu süreçte Auggie’nin ailesi, özellikle de annesi Isabel, çocuğunun okuldaki zorbalıkla başa çıkmasına ve özgüven kazanmasına yardımcı olur.

Oyuncular:Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic

Müdür:Stephen Chbosky

9. Pi’nin Hayatı, 2012

IMDb: 7.9

Özet : Hindistan’dan Kanada’ya gitmekte olan bir yük gemisi, içindeki neredeyse tüm canlılarla birlikte trajik bir şekilde batar. Bir cankurtaran botu, uçsuz bucaksız, vahşi Pasifik Okyanusu’nun ortasında yalnız kalır. Teknenin hayatta kalan mürettebatı bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk Bengal kaplanı ve Pi adında 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşuyor. Hayvanat bahçesi işleten ve hayvanlarıyla birlikte göç etmek üzere yola çıkan Pi’nin ailesi, batan gemide hayatını kaybetti. Pi, kurtuluşu yokmuş gibi görünen bu okyanusta, zayıf bir teknede yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain

Müdür: Ang Lee

8. Kısa Vadeli 12, 2013

IMDb: 7.9

Özet : Grace, çocukların kısa süreli kaldığı bir yetimhanede çalışan, kötü durumda evlerinden alınan çocuklar için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan genç bir danışmandır. Her ne kadar kendi hayatını yaşamaya çalışsa da derin yaralı çocuklara bakmak işini kolaylaştırmıyor. Artık uzun süredir birlikte olduğu erkek arkadaşıyla önemli adımlar atmaya hazırlanırken onu derinden etkileyecek dönüm noktaları beklemektedir.

Oyuncular: Brie Larson, Frantz Turner, John Gallagher Jr.

Müdür: Destin Daniel Cretton

7. Roma Tatili, 1953

IMDb: 8.0

Özet Roma Tatili, kraliyetin dayatmalarına meydan okuyan ve Roma’yı kendi başına keşfeden günümüz prensesinin hikayesini anlatıyor. Burada gazeteci kimliğini gizleyen ve ilginç hikayelerin peşinde koşan Amerikalı bir gazeteciyle tanışır ancak ikilinin birbirlerine aşık olmasıyla planı suya düşer.

Oyuncular: Gregory Peck, Audrey Hepburn, Eddie Albert

Müdür: William Wyler

6. La La Land, 2016

IMDb: 8.0

Özet : Hayatlarına yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan olan Sebastian ve Mia’nın yolları bir gün Los Angeles’ta trafik sıkışıklığı sırasında kesişir. Her ikisi de sanat aşığı olan bu iki kişi, hayallerini gerçekleştirme yolunda ilerlemektedir. Sebastian Wilder, klasik cazın sütunlardan yükseldiği bir kulüp açmanın hayalini kurarken, Mia Dolan ise kafesinde çalıştığı sinema sahnesinde kendisine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak rol kapma telaşındadır.

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

Müdür: Damien Chazelle

5. Ücretsiz Solo, 2018

IMDb: 8.1

Özet : Film, kaya tırmanışı tarihinin tartışmasız en büyük başarısı olan Alex Honnold’un hikayesini anlatıyor. Honnold, Yosemite Ulusal Parkı’ndaki 914 metrelik El Capitan Duvarı’na ‘serbest solo’, yani herhangi bir güvenlik cihazı veya halat olmadan tırmanan ilk kişi oldu.

Oyuncular: Alex Honnold, Tommy Caldwell, Jimmy Chin

Müdür: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

4. Yanımda Ol, 1986

IMDb: 8.1

Özet : Stephen King’in küçük bir romanından uyarlanan bu filmde yazar, kendisinin ve diğer üç arkadaşının macerasını ve kahramanlığını anlatıyor. Bu çocuklar, 1950’lerde Oregon ormanlarında kayıp bir çocuğun cesedini aramak için yola çıkarlar. Yol boyunca yakınlaştıkça çocuklar birbirleri hakkında da pek çok şey keşfederler.

Oyuncular: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman

Müdür:Rob Reiner

3. Ölü Ozanlar Derneği, 1989

IMDb: 8.1

Özet : Ellili yılların Welton Akademisi, akademik çevrelerde önemli, disiplinli ve oldukça saygın bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tutumları öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hal almaktadır. Okula yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in atanmasıyla birçok şey değişir.

Oyuncular: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke

Müdür: Peter Weir

2. Truman Gösterisi, 1998

IMDb:8.2

Özet: Truman Burbank sıradan bir adamdır ve kendisi dışında herkesin aslında oyuncu olduğu yapay bir dünyada yaşamaktadır. Truman’ın hayatı, her adımı ve davranışı, evindeki kameralar tarafından kaydediliyor ve dünyanın her yerindeki izleyiciler tarafından canlı olarak izleniyor ancak Truman, hayatının sıradanlığından sıkılmaya başlıyor ve gerçek dünyanın ne olduğunu merak ediyor. Sinema; Medya manipülasyonu, özgürlük, bireysellik ve insanların doğal olarak nasıl yaşaması gerektiğiyle ilgilenir.

Oyuncular:Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney

Müdür:Peter Weir

1. İyi Niyet Avı, 1997

IMDb:8.3

Özet: Will, Boston’daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde temizlik elemanı olarak çalışmaktadır ancak zekası ve matematik becerileri sayesinde üstün bir dahi olduğu ortaya çıkar. Will’in hayatı, enstitüdeki bir matematik profesörünün yazdığı güçlü bir problemi çözdüğünde değişir. Film, Will’in kendini ve hayatını keşfetme yolculuğunu anlatırken çevresindeki insanların hayatlarına da dokunuyor. Sinemanın ana teması; kişisel gelişim, arkadaşlık, sevgi ve aile bağları.

Oyuncular:Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck

Müdür:Gus Van Sant

habergonen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Cumhuriyet Escort
Hamidiye Escort
Arnavutköy Escort
Sayalar Escort
Abdurrahmangazi Escort
Esatpaşa Escort
Hamidiye Escort
Kaptanpaşa Escort
Kumbaba Escort
Sultan Ahmet Escort
Sakızağacı Escort
Piripaşa Escort
Ramazanoğlu Escort
Alkent 2000 Escort
Akçaburgaz Escort
Maslak Escort
Barbaros Escort
İsmetpaşa Escort
Çamlık Escort
Molla Fenari Escort
Sazlıbosna Escort
Cankurtaran Escort
Sultan Ahmet Escort
Cevizli Escort
Soğullu Escort
Büyükçekmece Escort
Ekşioğlu Escort
Çengilli Escort
Hocapaşa Escort
Çukur Escort
İstasyon Escort
Yeşilköy Escort
Hacımaşlı Escort
Hasanpaşa Escort
Cumhuriyet Escort
Kurfallı Escort
Alibahadır Escort
Hürriyet Escort
Veysel Karani Escort
İmrahor Escort
Uskumruköy Escort
Üsküdar Escort
Erenköy Escort
Nakkaş Escort